Bio potraviny | zdravá výživa
Bio potraviny

KONTAKT

Zdravé výživa & bistro:

ZDRAVÉ BISTRO s.r.o.

odpovědná osoba:
Radka Dvořáková
IČ: 280 71 590
DIČ: CZ28071590
 
Tel.: 775 643 597
 
FAKTURAČNÍ ADRESA:

ZDRAVÉ BISTRO s.r.o.

Komenského 176
389 01 Vodňany
 
Prodejna Vodňany

Komenského 176
389 01 Vodňany

 

 

Sledujte nás také na:
Bio nebio krámek, bio potraviny
Web stránka | QR kód:
QR kód bionebiokramek.cz
Lifefood Chocolate ořechy a třešně BIO 70g 

Lifefood Chocolate ořechy a třešně BIO 70g, bio potraviny, zdravá výživa


Kategorie: LIFE food



Lifefood Chocolate ořechy a třešně BIO 70g bio potraviny
Kód produktu:
000122




Omlouváme se...

zboží není momentálně dostupné.

POPIS PRODUKTU

Lifefood Chocolate ořechy a třešně BIO 70g

60% čokoláda plná kousků sušených zlatých třešní, višní, rozinek, para ořechů a mandlí.

Její jedinečnou chuť i konzistenci zajímavě doplňuje Maca mletá.

Bez mléčných produktů, sojového emulgátoru a rafinovaného cukru, ale nikoli hořká.

 

Složení: kakaové máslo bio, kakaový prášek bio, raw sirup z agáve bio, para ořechy bio (6%), rozinky bio, sušené třešně bio (6%), mandle bio, maca mletá bio (6%); obsah kakaové sušiny nejméně 60%

 

Obsah: 70g

 

Živá čokoláda
Čokoláda patří mezi nejoblíbenější jídla na světě a řada lidí západního světa si neumí život bez ní ani představit.
Je nejčastějším dárkem, vyhledávaným antidepresivem i potěšením pro všechny smysly.

Bohužel ale nepatří mezi právě nejzdravější potraviny a má to své důvody.

V dnešní době se totiž běžná čokoláda vyrábí z pražených kakaových bobů jejich kapalněním, mletím a posléze smícháním s rafinovaným cukrem, sojovým lecitinem, mléčnými produkty a ztuženými tuky a řadou dalších ne zcela vhodných přísad.

U dražších čokolád se jedná v lepším případě „pouze“ o lecitin a cukr.

Tak či onak se jedná o kalorickou potravinu způsobující u řady lidí akné, alergické reakce či psychické závislosti.

Vždy a bezvýhradně tomu však tak být nemusí.

Umíte si představit čokoládu, která by byla výživná, chutná a přitom bez všech zmíněných negativních aspektů?

Zní to jako fantazie, ale živá čokoláda taková je.

Základním rozdílem oproti běžným čokoládám je, že je vyráběná z nepraženého kakaa.

Všechny kakaové součásti, které obsahuje, se vyrábí z nepražených kakaových bobů, díky čemuž se v čokoládě zachovají veškeré výživné hodnoty, kterými semena plodů kakaovníku Theobroma Cacao (řecky Pokrm bohů) oplývají.

Nepražené kakaové boby jsou výjimečně komplexní potravinou a řadí se do kategorie tzv. ‚superfoods‘ neboli super-potravin.

Jsou zejména významným zdrojem hořčíku a organické síry v přírodě, přičemž právě hořčík je považován za jeden z nejvíce nedostatkových prvků v současné běžné stravě.

Kromě toho jsou zdrojem velmi širokého spektra dalších minerálů a vitamínů.

Podle vědeckých výzkumů je kakao jednou z plodin nejbohatších na antioxidanty, obsah flavonoidních antioxidantů v kakau je přibližně 10%, což je 3x více než v zeleném čaji a 20x více než v praženém běžně dostupném kakaovém prášku.

Antioxidanty v nepraženém kakau jsou vysoce stabilní a snadno vstřebatelné pro lidský organismus.

Kakao dále obsahuje velké množství neurotransmitterů - látek ovlivňujících nervovou soustavu.

Díky tomu má povzbuzující účinky na lidský organismus a celkovou náladu.

Řada těchto důležitých látek se bohužel znehodnocuje nebo zcela likviduje při pražení, což je běžná součást procesu zpracování kakaových bobů k výrobě čokolády.

Čokoláda z nepraženého kakaa však v sobě obsahuje všechny tyto látky v nezměněné podobě.

Další devizou živé čokolády je fakt, že neobsahuje rafinovaný cukr.

Je slazena sirupem z agáve, zpracovávaným při nízké teplotě.

Sirup z agáve má díky obsahu fruktózy velmi nízký glykemický index a je tak přijatelným sladidlem pro diabetiky.

Výsledné hodnoty glykemického indexu u čokolády slazené sirupem z agáve jsou díky němu velice nízké a čokoláda je tak poměrně bezpečnou sladkostí, a to vše bez umělých či rafinovaných sladidel.

Čokoláda dále neobsahuje žádné mléčné produkty, přidané tuky ani sojové přísady.

Přesto to není čokoláda hořká.

Je vyrobena pouze z vysoce kvalitních čistě přírodních a nerafinovaných ingrediencí v bio kvalitě zpracovávaných při teplotě nižší než 45°C, díky čemuž se zachovávají všechny nutriční hodnoty beze změny.

Při samotné výrobě čokolády teplota nikdy nepřesahuje 40°C.

Je vyráběna ručně, s péčí a láskou, kterou nemůže průmyslová strojová výroba nahradit.

Jedná se tak o skutečně živou a opravdovou čokoládu plnou živin, energie a dobré nálady.

Je to jediná čokoláda, která nadchne chuťové buňky a nezanechá špatné svědomí.

Vyrobeno z přirozeně bezlepkových surovin.

Neobsahuje žádné emulgátory, pojiva, přídavné ani jiné chemické látky.

Čokolády jsou balené po 10ks

Nutriční hodnoty ve 100g
Energie 2202KJ/528Kcal
bílkoviny 9g
tuky 44g z toho nasycené 23g
sacharidy 27g z toho cukry 25g
vláknina 12g
sodík 3mg



NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č.. 1924/2006
o výživových a zdravotních tvrzeních zakazuje označovat na výrobcích a místech, které výrobky prodávají (e-shop) zdravotní účinky produktu. Proto od 01.07.2013 není možné poskytovat tyto informace přímo na produktech.


Více informací získáte na:
http://bio-webinfo.cz/lifefood-chocolate-orechy-a-tresne-bio-70g-12

OHLASY ZÁKAZNÍKŮ

Recenze / ohlasy zákazníka na Heureka.cz
Přidat recenzi / ohlas zákazníka na Heureka.cz