Bio potraviny | zdravá výživa
Bio potraviny

KONTAKT

ZDRAVÉ BISTRO s.r.o.

Radka Dvořáková

IČ: 280 71 590
DIČ: CZ28071590
Tel.: 775 643 597
 
Obědy našeho bistra jsou na objednání,volat můžete do 9.00 hodin ráno.
 
 
 
FAKTURAČNÍ ADRESA:

ZDRAVÉ BISTRO s.r.o.

Komenského 176
389 01 Vodňany
 

Prosím jakékoli otázky ohledně provozu krámku najdete zde, pokud potřebujete víve informací, neváhejte volat. Odpolední hodiny věnuji obědnaným  klientům na Acess bars, Thetu a dalším příjemnostem...

Moc děkuji za pochopení a  volejte, vše si můžeme domluvit i ohledně nákupů..


 

 

Sledujte nás také na:
Bio nebio krámek, bio potraviny
Web stránka | QR kód:
QR kód bionebiokramek.cz
Lifefood Chocolate pomerančová BIO 70g 

Lifefood Chocolate pomerančová BIO 70g, produkty Australské terapie


Kategorie: LIFE food



Lifefood Chocolate pomerančová BIO 70g bio potraviny
Kód produktu:
000123




Omlouváme se...

zboží není momentálně dostupné.

Lifefood Chocolate pomerančová BIO 70g

Lifefood Chocolate pomerančová BIO 70g


Vysokoprocentní čokoláda (70%) s velejemnou a luxusní chutí bio pomeranče.


Bez mléčných produktů, sojového emulgátoru a rafinovaného cukru. Neopakovatelná chuť!


 


Složení: kakaové máslo bio, kakaový prášek bio, raw sirup z agáve bio, pomerančová kůra bio (10%); obsah kakaové sušiny nejméně 70%


 


Obsah: 70g


 


Živá čokoláda
Čokoláda patří mezi nejoblíbenější jídla na světě a řada lidí západního světa si neumí život bez ní ani představit.
Je nejčastějším dárkem, vyhledávaným antidepresivem i potěšením pro všechny smysly.


Bohužel ale nepatří mezi právě nejzdravější potraviny a má to své důvody.


V dnešní době se totiž běžná čokoláda vyrábí z pražených kakaových bobů jejich kapalněním, mletím a posléze smícháním s rafinovaným cukrem, sojovým lecitinem, mléčnými produkty a ztuženými tuky a řadou dalších ne zcela vhodných přísad.


U dražších čokolád se jedná v lepším případě „pouze“ o lecitin a cukr.


Tak či onak se jedná o kalorickou potravinu způsobující u řady lidí akné, alergické reakce či psychické závislosti.


Vždy a bezvýhradně tomu však tak být nemusí.


Umíte si představit čokoládu, která by byla výživná, chutná a přitom bez všech zmíněných negativních aspektů?


Zní to jako fantazie, ale živá čokoláda taková je.


Základním rozdílem oproti běžným čokoládám je, že je vyráběná z nepraženého kakaa.


Všechny kakaové součásti, které obsahuje, se vyrábí z nepražených kakaových bobů, díky čemuž se v čokoládě zachovají veškeré výživné hodnoty, kterými semena plodů kakaovníku Theobroma Cacao (řecky Pokrm bohů) oplývají.


Nepražené kakaové boby jsou výjimečně komplexní potravinou a řadí se do kategorie tzv. ‚superfoods‘ neboli super-potravin.


Jsou zejména významným zdrojem hořčíku a organické síry v přírodě, přičemž právě hořčík je považován za jeden z nejvíce nedostatkových prvků v současné běžné stravě.


Kromě toho jsou zdrojem velmi širokého spektra dalších minerálů a vitamínů.


Podle vědeckých výzkumů je kakao jednou z plodin nejbohatších na antioxidanty, obsah flavonoidních antioxidantů v kakau je přibližně 10%, což je 3x více než v zeleném čaji a 20x více než v praženém běžně dostupném kakaovém prášku.


Antioxidanty v nepraženém kakau jsou vysoce stabilní a snadno vstřebatelné pro lidský organismus.


Kakao dále obsahuje velké množství neurotransmitterů - látek ovlivňujících nervovou soustavu.


Díky tomu má povzbuzující účinky na lidský organismus a celkovou náladu.


Řada těchto důležitých látek se bohužel znehodnocuje nebo zcela likviduje při pražení, což je běžná součást procesu zpracování kakaových bobů k výrobě čokolády.


Čokoláda z nepraženého kakaa však v sobě obsahuje všechny tyto látky v nezměněné podobě.


Další devizou živé čokolády je fakt, že neobsahuje rafinovaný cukr.


Je slazena sirupem z agáve, zpracovávaným při nízké teplotě.


Sirup z agáve má díky obsahu fruktózy velmi nízký glykemický index a je tak přijatelným sladidlem pro diabetiky.


Výsledné hodnoty glykemického indexu u čokolády slazené sirupem z agáve jsou díky němu velice nízké a čokoláda je tak poměrně bezpečnou sladkostí, a to vše bez umělých či rafinovaných sladidel.


Čokoláda dále neobsahuje žádné mléčné produkty, přidané tuky ani sojové přísady.


Přesto to není čokoláda hořká.


Je vyrobena pouze z vysoce kvalitních čistě přírodních a nerafinovaných ingrediencí v bio kvalitě zpracovávaných při teplotě nižší než 45°C, díky čemuž se zachovávají všechny nutriční hodnoty beze změny.


Při samotné výrobě čokolády teplota nikdy nepřesahuje 40°C.


Je vyráběna ručně, s péčí a láskou, kterou nemůže průmyslová strojová výroba nahradit.


Jedná se tak o skutečně živou a opravdovou čokoládu plnou živin, energie a dobré nálady.


Je to jediná čokoláda, která nadchne chuťové buňky a nezanechá špatné svědomí.


Vyrobeno z přirozeně bezlepkových surovin.


Neobsahuje žádné emulgátory, pojiva, přídavné ani jiné chemické látky.


Čokolády jsou balené po 10ks


Nutriční hodnoty ve 100g
Energie 2098KJ/503Kcal
bílkoviny 8g
tuky 44g z toho nasycené 22g
sacharidy 22g z toho cukry 21g
vláknina 12g
sodík 18mg

Máte zájem o bližší informace?
Jméno *
Email *
Zpráva
  Opište kód
 *



OHLASY ZÁKAZNÍKŮ

Recenze / ohlasy zákazníka na Heureka.cz
Přidat recenzi / ohlas zákazníka na Heureka.cz