Bio potraviny | zdravá výživa
Bio potraviny

KONTAKT

ZDRAVÉ BISTRO s.r.o.

Radka Dvořáková

IČ:   280 71 590
DIČ: CZ28071590
Tel.: 775 643 597
 
Otevírací doba:
PO-PÁ 8:30hod. - 13:30hod.
 
Obědy našeho bistra jsou na objednání,volat můžete do 9:00 ráno.
 
 FAKTURAČNÍ ADRESA:

 ZDRAVÉ BISTRO s.r.o.

 Komenského 176
 389 01 Vodňany
 

 Vše ohledně provozu krámku  a bistra najdete zde, pokud potřebujete více informací, neváhejte volat.

 Odpolední hodiny věnuji objednaným  klientům na Access bars, Thetu a dalším příjemnostem...

 Moc děkuji za pochopení .Volejte, vše si můžeme domluvit i ohledně nákupů, které mohu předem připravit...


 

 

Lifefood Chocolate s kešu oříšky BIO 70g 

Lifefood Chocolate s kešu oříšky BIO 70g, produkty Australské terapie


Kategorie: RAW FOOD - živá strava



Lifefood Chocolate s kešu oříšky BIO 70g bio potraviny
Kód produktu:
000121




Omlouváme se...

zboží není momentálně dostupné.

Lifefood Chocolate s kešu oříšky BIO 70g

Lifefood Chocolate s kešu oříšky BIO 70g


Čokoláda s 52% kakaa s opravdu raw kešu ořechy a ovocnou lucumou.


Jedním slovem: "delikátní".


 Složení: kakaové máslo bio, kakaový prášek bio, raw kešu oříšky bio (21%), raw sirup z agáve bio, lucuma mletá bio, kokos mletý bio; obsah kakaové sušiny nejméně 52%


 


Obsah: 70g


 


Živá čokoláda


Čokoláda patří mezi nejoblíbenější jídla na světě a řada lidí západního světa si neumí život bez ní ani představit.
Je nejčastějším dárkem, vyhledávaným antidepresivem i potěšením pro všechny smysly.


Bohužel ale nepatří mezi právě nejzdravější potraviny a má to své důvody.


V dnešní době se totiž běžná čokoláda vyrábí z pražených kakaových bobů jejich kapalněním, mletím a posléze smícháním s rafinovaným cukrem, sojovým lecitinem, mléčnými produkty a ztuženými tuky a řadou dalších ne zcela vhodných přísad.


U dražších čokolád se jedná v lepším případě „pouze“ o lecitin a cukr.


Tak či onak se jedná o kalorickou potravinu způsobující u řady lidí akné, alergické reakce či psychické závislosti.


Vždy a bezvýhradně tomu však tak být nemusí.


Umíte si představit čokoládu, která by byla výživná, chutná a přitom bez všech zmíněných negativních aspektů?


Zní to jako fantazie, ale živá čokoláda taková je.


Základním rozdílem oproti běžným čokoládám je, že je vyráběná z nepraženého kakaa.


Všechny kakaové součásti, které obsahuje, se vyrábí z nepražených kakaových bobů, díky čemuž se v čokoládě zachovají veškeré výživné hodnoty, kterými semena plodů kakaovníku Theobroma Cacao (řecky Pokrm bohů) oplývají.


Nepražené kakaové boby jsou výjimečně komplexní potravinou a řadí se do kategorie tzv. ‚superfoods‘ neboli super-potravin.


Jsou zejména významným zdrojem hořčíku a organické síry v přírodě, přičemž právě hořčík je považován za jeden z nejvíce nedostatkových prvků v současné běžné stravě.


Kromě toho jsou zdrojem velmi širokého spektra dalších minerálů a vitamínů.


Podle vědeckých výzkumů je kakao jednou z plodin nejbohatších na antioxidanty, obsah flavonoidních antioxidantů v kakau je přibližně 10%, což je 3x více než v zeleném čaji a 20x více než v praženém běžně dostupném kakaovém prášku.


Antioxidanty v nepraženém kakau jsou vysoce stabilní a snadno vstřebatelné pro lidský organismus.


Kakao dále obsahuje velké množství neurotransmitterů - látek ovlivňujících nervovou soustavu.


Díky tomu má povzbuzující účinky na lidský organismus a celkovou náladu.


Řada těchto důležitých látek se bohužel znehodnocuje nebo zcela likviduje při pražení, což je běžná součást procesu zpracování kakaových bobů k výrobě čokolády.


Čokoláda z nepraženého kakaa však v sobě obsahuje všechny tyto látky v nezměněné podobě.


Další devizou živé čokolády je fakt, že neobsahuje rafinovaný cukr.


Je slazena sirupem z agáve, zpracovávaným při nízké teplotě.


Sirup z agáve má díky obsahu fruktózy velmi nízký glykemický index a je tak přijatelným sladidlem pro diabetiky.


Výsledné hodnoty glykemického indexu u čokolády slazené sirupem z agáve jsou díky němu velice nízké a čokoláda je tak poměrně bezpečnou sladkostí, a to vše bez umělých či rafinovaných sladidel.


Čokoláda dále neobsahuje žádné mléčné produkty, přidané tuky ani sojové přísady.


Přesto to není čokoláda hořká.


Je vyrobena pouze z vysoce kvalitních čistě přírodních a nerafinovaných ingrediencí v bio kvalitě zpracovávaných při teplotě nižší než 45°C, díky čemuž se zachovávají všechny nutriční hodnoty beze změny.


Při samotné výrobě čokolády teplota nikdy nepřesahuje 40°C.


Je vyráběna ručně, s péčí a láskou, kterou nemůže průmyslová strojová výroba nahradit.


Jedná se tak o skutečně živou a opravdovou čokoládu plnou živin, energie a dobré nálady.


Je to jediná čokoláda, která nadchne chuťové buňky a nezanechá špatné svědomí.


Vyrobeno z přirozeně bezlepkových surovin.


Neobsahuje žádné emulgátory, pojiva, přídavné ani jiné chemické látky.


Čokolády jsou balené po 10ks


Nutriční hodnoty ve 100g
Energie 2294KJ/550Kcal
bílkoviny 10g
tuky 46g z toho nasycené 21g
sacharidy 24g z toho cukry 19g
vláknina 9g
sodík 17mg

Máte zájem o bližší informace?
Jméno *
Email *
Zpráva
  Opište kód
 *