Bio potraviny | zdravá výživa
Bio potraviny

KONTAKT

ZDRAVÉ BISTRO s.r.o.

Radka Dvořáková

IČ:   280 71 590
DIČ: CZ28071590
Tel.: 775 643 597
 
Otevírací doba:
PO-PÁ 8:30hod. - 13:30hod.
 
Obědy našeho bistra jsou na objednání,volat můžete do 9:00 ráno.
 
 FAKTURAČNÍ ADRESA:

 ZDRAVÉ BISTRO s.r.o.

 Komenského 176
 389 01 Vodňany
 

 Vše ohledně provozu krámku  a bistra najdete zde, pokud potřebujete více informací, neváhejte volat.

 Odpolední hodiny věnuji objednaným  klientům na Access bars, Thetu a dalším příjemnostem...

 Moc děkuji za pochopení .Volejte, vše si můžeme domluvit i ohledně nákupů, které mohu předem připravit...


 

 

Sójové boby 500 g BIO CL 

Sójové boby 500 g BIO CL, produkty Australské terapie


Kategorie: Luštěniny



Sójové boby 500 g BIO CL bio potraviny
Kód produktu:
00075




Omlouváme se...

zboží není momentálně dostupné.

Sójové boby 500 g BIO CL

Sójové boby 500 g BIO 


Díky tomu, že je sója nejčasteji geneticky modifikovanou plodinou, že se stala hlavním krmivem pro hospodářská zviřata, používá se ve vysoce průmyslově upravených podobách, je sója často zavrhována. Při konzumaci sóji respektujte tytu osvědčené postupy:


1. Dávejte pozor na skrytou sóju v polotovarech, uzeninách atd.


2. Konzumujte produkty ze sóji v biokvalitě, tím máte jistotu, že sója není GMO a je pěstovaná v režimu ekologického zemědělství, pak nepochází z oblastí vzniklých vykácením pralesů.


3. Pokud máte s trávením sóji problém, dávejte přednost fermentovaných výrobkům jako je miso, tempeh nebo sójové omáčky.


4. Sóju před vařením dlouho namáčejte, klidně i 24 hodin. Namáčením se odstraňují antinutriční látky.


5. Nespoléhejte pouze na sóju jako na zdroj bílkovin. Dobrým zdrojem bílkovin jsou i další luštěniny.


6. U dětí zařazujte sóju opatrně, zkoušet zařazovat se doporučuje až po 1. roce. Sója patří do tzv. velké osmičky alergenů, které způsobují 50–90 % potravinových alergií. Uvádí se, že na sóju je alergických 0,4 % dětí, u poloviny z nich potíže do sedmi let vymizí, u dospělých nejde o významný alergen.


Složení: Sójové boby, produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.


Návod k přípravě: Sójové boby namočte na minimáně 8–12 hodin, namáčet můžete až 24 hodin, důkladně propláchněte. Vařte 1–1,5 hodiny do měkka. Pokud použijete tlakový hrnec, doba varu se zkrátí na polovinu.


Alergeny: Může obsahovat stopy lepku. 

Máte zájem o bližší informace?
Jméno *
Email *
Zpráva
  Opište kód
 *